Att hitta sig själv

Mer än en gång i livet har jag frågat mig själv: Vem är jag?

Under de tidiga tonåren var detta frågor som så gott som ständigt cirkulerade runt i mitt huvud.

Vad skulle man lyssna på, vad skulle man tro, vilket parti skulle man sympatisera med, vilka kläder skulle man ha på sig, osv.

 

Jag tycker det är skönt att idag kunna säga att stilen inte har någon betydelse. Självklart kommer det alltid att finnas en liten provokativ sida i mig som gillar att retas lite, men den sidan av mig som inte kan finna trygghet, den är borta.

För jag kan ärligt säga att stil inte är något som främst sitter i kläderna, utan det är något som sitter på insidan av en.

 

My trust, hope and identity will always be in the Lord, God almighty!

Förövrigt; Snart är det dags för att åka upp mot Arlandastad för att fortsätta bygget på Norra Sthlms fetaste ungdomshak!

Vi ses väl där…? ;)


Att använda sig av Eisegetik!

Är just nu i skolan.
Har hängt upp mig på ett visst ord; Eisegetik!
Jag vet att det låter nördigt, men det är ett arbetssätt som är så intressant och användbart när man jobbar med teologiska texter. Det intressanta är att eisegetik inte är så ovanligt som många kan tro. Faktum är att väldigt många ägnar sig åt det utan att själva veta om det. T.o.m jag själv har vid ett X antal tillfällen använt mig av eisegetik. Det är så praktiskt, smidigt, enkel och framförallt njutningsfullt att använda.

För de som inte vet, eisegetik är ett lite finare ord för att läsa in sina egna åsikter och tankar i en text.

Frågan som uppstår är ju då hur pass bra eisegetik är... specielt om man tittar ur en moralisk och saklig synpunkt.
Ur en egocentrisk synpunkt är eisegetiken, i motsats till exegetiken, mycket praktisk. För med eisegetik kan man få gehör för sina egna idéer mer än om man använder sig av exegetik.
Dock är problemen som uppstår vid eisegetik ganska omfattande.

- Med en eisegetisk arbetsmetod förvanskas orginalet, Alltså; Om du som t.ex domare i en rättegång använder eisegetik på lagboken så kan den kommande domen bli ganska intressant, och med en eisegetiskt synsätt på juridiska dokument blir moralen allt mer relativ



Men hur som helst, eisegetik är intressant... Dock föredrar jag att inte använda det på viktiga skrifter ... inte allt för mycket i alla fall

Glad alla hjärtans dag!


RSS 2.0