Kort om Paris och Rom...

Ja man ska väl uppdatera sin blogg med jämna mellanrum... Tyvär har det inte blivit så mycket på sistone, trots att många roliga saker faktiskt har hänt. Beklagar detta.

Men ett riktigt gulldkorn var såklart resan till Paris/Rom...! Vi kom hem i söndags, eller måndags morse beroende på hur man räknar, helt slut, men dock så glada (över allt gott som vi hade upplevt) !
Ja vad ska man säga... en fantastisk resa med två fantastiska människor... det är nog den bästa sumeringen som finns av denna resa....
Två av mina bästa vänner, Jc och Cissi, som för övrigt förlovade sig på denna resa, STORT GRATTIS!!!!!!!!! :)
Jag utanför Peterskyrkan i Vatikanstaten


Det var en resa med blandade känslor. Inte så att det var blandat med dåliga känslor, ledsna känslor, och några få glada känslor, utan det var många olika sorters glada känslor som ständigt brusade upp.
För det första var Paris en stor positiv överaskning. Inte många av de svenska fördomarna om otrevlighet och kaos stämde. Dessutom hade de bl.a. en fantastisk hamburgerkedja som heter Quick, lägg det namnet på minnet om ni åker till Frankrike!
Rom var självklart också en klass för sig. Efter någon dag blev det nästan inflation på vackra byggnader. Och Jespers utopi av affärer infann sig... butiker fulla med kors, ikoner, och vissa hade t.o.m prästskruder (se bild nedan).


Vad var då de bästa ni såg på resan?

En väldigt svår fråga... men något som var lite annorlunda var St. Sebastians Katakomber. Långa spännande gångar, fulla av tidig kristen historia, som berättar en berättelse om en kyrka som fanns mycket tidigare än de stora pampiga katedralerna ovanför. En berättelse som handlade om en kärlek så stor att man var villig att dö för den. En berättelse om människors vars tro inte först och främst satt i hur roliga mötena var på fredag kväll, utan om hur en viss Jesus hade förvandlat deras liv.  Det om något, var väldigt fashinerande.
Nej, nu är det dags att packa ihop sig, för imorgon bär det av mot dalarna för firandet av midsommar. Ha en trevlig helg du som läser och gå i Guds välsignelse!

RSS 2.0